Taivas. Portti. Toivo.

 

os yrität kommunikoida ja olet kyllästynyt väärinkäsityksiin, Baabel on kuin tehty sinulle. Jos haluat taiteesi tarjoiltuna kikpaputahnan, mausteiden ja suklaaliköörilusikallisten kera niin Baabel kurottaa puoleesi ja siitä eteenpäin vastuu on sinun. Jos olet kyllästynyt etsimään www-saittia jossa tunnet olosi rennoksi ja mukavaksi, etkä levottomaksi ja vieraantuneeksi, niin Baabel toivottaa sinut tervetulleeksi.

 

aluaisimme hellästi ilmoittaa sinulle heti alkuun, että jos olet solipsisti ja löysit tämän saitin sattumalta, ole niin hyvä ja anna osoite jollekin lähimäisellesi ja palaa aseittesi, ahneuden ja armottomuuden, pariin. Anna jonkun muun kulkea lautalla Mersey-joen yli.

 

e, onko joskus ollut kieli josta kaikki muut polveutuvat on kiinostanut ihmisiä tuhansia vuosia, joten me olemme rakentaneet monikielisen ja –kulttuurisen taiteiden ja ajattelun nettilehden. Sivuiltamme löydät artikkeleita, huumoria ja erikoisartikkeleita jotka on poimittu monista kielistä, kulttuureista ja ajatussuunnista, tuloksena interaktiivinen lehti intohimoisille ihmisille.

 

uurin osa nykyisestä informaatiosta viettää aikansa ikkunattomasssa huoneessa, sosiaalisesti vammaisten klikkailtavana kun he huokailevat toivottomina ja surffaavat objektiivisesti urheilusaitilta pelisaitille ja sieltä pornosaitille. Miksi emme, sen sijaan, yrittäisi löytää Baabelin kautta seikkailunhaluisia vaeltajia ja kysyisi heiltä miten päästä Itävallasta Jordaniaan, millaista on uida Amsterdamin kanaaleissa tai ryömiä Afrikan tai Adelaiden piikkipensaissa?

 

uinka yksinäistä onkaan lähestyä Internettiä kuin se olisi jokin maaton, nimetön, ainutkertainen kokemus sähköisessä ei-kenenkään maassa, täytteenä vilkkuvia valoja ja käsittämätön määrä informaatiota. Me keskitymme mieluummin sisältömme laatuun, syvyyteen ja pituuteen emmekä siihen kuinka paljon ja nopeasti tietoa pystymme sälyttämään niskaasi.

 

nettomuuden ja kärsimättömyyden jätämme muille saiteille, sillä me haluamme arvostaa vuorokausirytmiämme , näöstämme puhumattakaan, ja luoda areenan jossa oppinut, älykäs keskustelu ja ajatusten sosiaalinen kanssakäynti on tärkeämpää kuin jonkun riipuvaisen surffaajan raastetun keskittymiskyvyn tasolla operointi.

 

aabelin julkaisu verkossa on tärkeä kulttuuriteko. Niin monet saitit korostavat muotia ja asennetta, että menneisyyden arkistointi ja tulevaisuuden taiteiden alustaminen on laiminlyöty tässä median kukkivassa ruusussa.

 

eitä ei kiinnosta kumarrella aikamme apaattiselle kyynisyydelle. Meidän mielestämme 1960-luku oli taiteellisen renesanssin alku, jollaista ei ole nähty vuosisatoihin. Meidän visiomme on käyttää hyväksi tämän päivän teknologiaa jatkaaksemme tätä renesanssia mutta emme aio palvoa "high-tekkiä" sen enempää kuin kaksitoistakielisiä kitaroitakaan.

 

ämän ikuisen unen toteuttaminen saattaa nostaa meidät joidenkin ennakkoluulojen yläpuolelle, mutta emme aio tyytyä olemaan maailman saavuttamattomissa, joten aiomme näkyä gallerioissa, teattereissa, opperataloissa, elokuvateattereissa, klubeissa, baareissa, nettikahviloissa ja kotibileissä, kirjoittaen mitä tapahtui valomerkin aikaan jotta voisimme panna alulle, analysoida, huomata ja kuiskata mitä me olemme äskettäin tajunneet; että tästä alkavat seuraavat kaksituhatta vuotta.

 

aailman rakastaminen käy meiltä kuin itsestään. Me nautimme vieraiden tapaamisesta ja vaikutuksen tekemisestä, ja haluamme tarjota mahdollisuuksia niille jotka inspiroivat meitä. Sekoitamme cocktailin ja kutsumme muutaman ystävän keskustelemaan John Woon, Peter Greenawayn ja Patricia Rozeman kanssa; tai keskustelemaan Arthur Rimbaudista, Italo Calvinosta, Jerry Garciasta, Kurt Cobainia, oopperasta, erotiikasta ja kaikista maailman erinomaisen kauniista ruumiista.

 

en lisäksi että painotamme suullista traditiota chat-huoneillamme, viestitauluillamme ja kielikeskuksellamme, meillä on myös tarjota runsas valikoima webbisivuja tästä aiheesta sekä jatkuvaa keskustelua browseriisi syötetyssä kirjamerkissä, missä lie oletkin maailmassa, kielinä baski, brasilian portugali, bulgaria, tsekki, tanska, englanti, suomi,ranska, saksa, glosa, kreikka, unkari, italia, luxemburg, norja, puola, portugali, romania, venäjä, serbia, slovenia, espanja, sveitsin ranska, sveitsin saksa, tagalog, turkki, ukraina…

 

anska, El Salvador, Englanti, Etelä-Korea, Ranska, Saksa, Hawaii, Suomi, Israel, Italia, Portugali, Puola, Romania, Venäjä, Slovenia, Espanja, Sveitsi, Alankomaat, Turkki, Ukraina, Yhdysvallat, Venezuela, Jugoslavia, Argentiina, Australia, Itävalta, Brasilia, Bulgaria, Canada, Chile…

 

hicago, Delft, Gilroy, Helsinki, Hollister, Horst, Kailua-Kona, Leeds, Liverpool, Ljubljana, Louisiana, Madrid, Manchester, Melbourne, Modena, Montpellier, Moskova, Mt. Waverley, Napoli, New York, Oakland, Olathe, Oporto, Ottawa, Ponteverda, Portland, Poznan, Pyatigorsk, Quebec, Ranica, Rooma, Rosario, San Antonio, San Francisco, San Salvador, Santiago, Sao Paulo, Sarasota, Seattle, Suceava, St. Vincent de Tyrosse, Ste-Brigitte-de-Laval…

 

acoma, Tampere, The Burning Man playa Nevadassa, The Dalles, Tokyo, Toronto, Tucson, Untersiggentha, Vanderhoof, Varna, Sao Vinhedo, Vitoria-Gasteiz, Waterloo, Woodstock, Zaporozhye, Aarhus, Ankara, Arlington, Ateena, Austin, Berliini, Beaumaris, Belgrad, Berkeley, Boston, Bozen, Bucharest, Buenos Aires, Caracas, Cernier…

 

aailman asiat ovat meidän asioitamme. Olemme saaneet aikaan maailman tälle saitille, tuhansine kansainvälisine linkkeineen ja monine tapoineen kommunikoida, niin monella kielellä kuin vain löydämme. Jos onnistumme tarjoamaan maailman kansalaiselle muutaman omaperäisen ajatuksen ja hetken levon informaatio-ajan höykytyksessä, niin silloin olemassaolomme on oikeutettua.

 

aailma on sinun limainen, kemiallisesti paranneltu, pohjamudassa lymyävä nilviäisesi. Toisin sanoen, sinun täytyy etsiä sisällä olevaa helmeä koska sinä olet yksi niistä onnekkaista joille taivaat ovat oikeassa asennossa, ja sinulla on mahdollisuus tehdä maailmasta parempi paikka. Tarkemmin käännettynä: tämä on hyvä asia. Sillä ei ole mitään väliä miten lähestyt tätä asiaa…tulet löytämään sen helmen.

 

n aika olla kovana…Kuinka paljon on ei tarpeeksi? Kuinka paljon syntiä ja surua sydämesi sietää ennen kuin se lakastuu? Jonkin täytyy pysähtyä, hidastua tai ainakin oikaista itsensä. Sinulla on voimaa saada tämä aikaan. Sinulla on myös oikeus käyttää tätä voimaa. Mutta et ehkä ole halukas. Ehkä luulet pilaavasi jonkun muun elämän sanomalla kyllä. Ehkä pelkäät että käyttämällä voimaasi, käynnistät ketjureaktion, josta seuraa loppu jollekin minkä et haluaisi loppuvan. Joten toimi hienovaraisesti ja hellästi. Mutta ole silti vahva.

 

uista että tiedon mukana saat valtaa. Vallan mukana saat vastuuta. Vastuun mukana saat myötätuntoa. Myötätunnon mukana saat ymmärrystä. Ymmärryksen mukana saat informaatiota. Informaation mukana saat tietoa. Parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia. Toiseksi parhaat asiat maksavat rahaa. Rakkautta ei esimerkiksi voi ostaa millään hinnalla.

 

os oikein kovasti haluat, voit ostaa huomiota, suosiota ja jopa jotain joka voi vaikuttaa kiintymykseltä. Oikea sisäinen rauha on myös rahan saavuttamattomissa. Mutta jos sinulla on tarpeeksi käteistä, voit ostaa auktoriteettia, tärkeyttä, kunnioitusta ja mukanaolon tunteen. Melkein yhtä hyvä? Ei läheskään jos olet joskus saanut maistaa aitoa tavaraa. Et sinä lotto-arvontaa halua voittaa, vaan viisauden nähdä "toiseksi parhaan" tuolle puolen.

 

ieraan pelko on syypää lukemattomiin sotiin ja väkivallan purkauksiin. Loppujen lopuksi kysymys ei ole siitä mitä myytejä ja legendoja heimosi palvoo tai minkä värisiä he ovat, vaan heidän perinnöstään: vieraat tavat ja näkymättömät jumalat eivät ole syitä kieltää toinen kulttuuri. Ne ovat haasteita valaistukselle (ja kyvylle ymmärtää metaforia) joihin täytyy vastata. Jos yhden rodun kansalaiset hyväksyvät toisen rodun kansalaiset, johtajat ymmärtävät sen ja ovat valmiita työskentelemään toisen rodun kanssa, eivätkä sitä vastaan. Sodat eivät tule päättymään ellemme me ymmärrä että me olemme kaikki yhtä. Kutsu vihollisesi illalliselle.

 

eunes a coeur, unissent et succédents. Juuri nyt on paras aika päättää lomasta jolle olet halunnut lähteä. Voit huomata olevasi Internetissä ta kirjastossa tai tiedemuseossa, löytämässä uusia asioita, piirtämässä karttoihin ohjeita tai tekemässä päätöksiä siitä mitkä alueet ovat parhaita jollekin tutkimuksellesi tai muille pitkän aikavälin intresseillesi.

 

oit jopa löytää jonkin asiantilan jossain muussa maassa jonka muuttaamisessa uskot voivasi auttaa. Tänä päivänä voit olla hyödyksi. Voit luoda oman "tänä päivänäsi" ja muuttaa asioita positiiviseen suuntaan auttamalla vanhusta tai opettamalla lasta. Kuntoile tänään kävelemällä (kenties lähimmän basaarin sisällä) jotta voit vapauttaa ylimääräisen energiasi.

 

ta esiin kirja jonka olet aikonut lukea ja käännä TV pois päältä tai istu kuistillesi lukemaan. Leikittele kuvittelemalla itsesi sankarin tai viettelijän osaan. Päädyt kyllä takaisin maan päälle mitä pikimmiten, työvelvoitteitesi hengittäessä niskaasi. Hoida ne pois tieltä ja sinulla aikaa eksyä lukemisen mysteeriin nukkumaanmenoaikaasi saakka.

 

äytä sukkeluuttasi, älyäsi ja hyvää makuasi. Etsi itsellesi keino ilmaista itseäsi. Löydä pakopaikka. Kirjoita ylös mielipiteesi ja lähetä se Internettiin tai eetteeriin sekä lähimmälle päätoimittajalle. Kurota koskettamaan toista ihmistä. Soita takaisin kaikille joita olet laiminlyönyt. Kirjoita kirjeitä ja syntymäpäiväkortteja ystävillesi ja sukulaisillesi. Ota radikaali askel eteenpäin. Kiitä niitä jotka tukevat sinua. Kiitä niitä jotka uskovat sinuun. Kiinnitä tarkkaa huomiota niihin jotka rakastavat.

 

ervetuloa Baabeliin. Tervehtyminen on alkanut. Loput on sinun heiniäsi. Me uskomme mahdottomaan. Tiedät että näin on.

Rakkaudella,
Malcolm Lawrence
Päätoimittaja

 

Lähetä meille sähköpostia!

Nimesi:

Sähköpostiosoitteesi:

Kotisivuosoitteesi:

Missä olet? Klikkaa aluettasi.

Babel: When was the last time a website made your heart race?

Comments:

 

 

Babel: Stone by stone...